Hus med tomt

DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanNorwegianSwedish

Hus med tomt

DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanNorwegianSwedish

30 st. byggklara tomter i en idyllisk miljö

Björkudden är idylliskt belägen vid sjön Hjälmaren, bara ett stenkast från naturreservatet Kuggenäs. Ett område med stora gemensamhetsytor för både bad, båt och friluftsliv.
Badplats med badbrygga är några av de faciliteter man kan nyttja som boende på Björkudden. Att ha sjön Hjälmaren som granne är bara det fantastiskt!

Närliggande faciliteter

Cirka 5 km från Björkudden finns den lilla byn Lunger, med en nostalgisk ICA handel där man kan inhandla de nödvändigaste dagligvarorna. På andra sidan vägen finns en antik bensinstation. Esso fanns i Sverige mellan 1939 och 1986 då stationerna togs över av norska Statoil. ”En tiger i tanken var en reklamslogan som många skrattade åt på 1960-talet och Thore Skogman sjöng reklamlåten ”In med en tiger i tanken”.
I Kuggenäs vid Hjälmarens strand växer ekar, lindar, hassel och andra lövträd. Här kan du vandra på stigar eller gå omkring på egen hand bland träden. Det finns också en stig från parkeringen som tar dig till en slinga som går runt i naturreservatet. I naturreservatet finns två rastplatser plus många andra fina platser där du kan stanna, sätta dig ner, äta matsäck och blicka ut över vattnet.
Arboga Golfklubb ligger 12 km från Björkudden. En varierad park och skogsträdgård med fina greener. Restaurangen och kiosken i hål 10 är öppna varje dag. I den lilla byn Götlunda, 6 km från Björkudden, mellan Örebro och Arboga, fick familjen Gustafsson 2012 en lysande idé att börja skapa sin egen glass. Det tog inte lång tid innan glassen blev populär bland de imponerade kunderna.
I Lunger 5 km från Björkudden finns en butik, kyrka, båtbryggeri och cementgjuteri. Och även ett gym på 500 kvadratmeter. Förutom all fitnessutrustning finns det ett spaområde med bubbelpool och infraröd bastu, ett solarium med myntboxar. Det är också möjligt att få en massage. Sjön Hjälmaren erbjuder vattenaktiviteter som paddling med mera.

37.000 kvm bostadsområde under detaljplanering

Beräknad byggstart år 2022 av förskola, äldreboende och bostäder

Projekt Björkuddens huvudsakliga mål är att skapa ett idylliskt äldreboende lite utanför stadsbilden, vilket vi tror kommer att uppskattas av de äldre. Bostadsområdet med sina 53 stycken 2 rum och kök i bottenplan kommer att vara ett praktiskt boende för äldre som fortsatt är självständiga. Varje lägenhet har en terrass och tomt vilket kommer att uppskattas, servicehuset över vägen kommer vara en betydande del av de äldres vardag. Där kan man mötas upp tillsammans och fortsatt att ha gemenskap på ålderns höst. Äldreboendet Eden G 1100 TP är ett boende för äldre som behöver mer personlig hjälp och anpassning med alla faciliteter såsom mat/samlingssalar, kontor mm. Övriga hyresbostäderna kan bla hyras av anställda som jobbar med äldreboendet och förskolan. Den idylliska miljön och närhet till bla butik, gym, golf, fiske mm, tillsammans med att det fortsatt är nära till omliggande städer som Arboga, Örebro mm kommer bostadsområdet attrahera yngre par och barnfamiljer som vill ha ett modernt boende till humana hyreskostnader. Förskolan G 445 S Hedenhös med en kapacitet av ca 40 barn kommer snart att fyllas upp med lekfulla och nyfikna barn. Den underbara natur barnen får ta del av under sina första lärorika år kommer de senare ta med sig ut i livet. Att kombinera en förskola och ett äldreboende i samma området kommer bjuda på mycket glädje för såväl de unga som de äldre. Personalen på förskolan och äldreboendet får en fridfull arbetsplats med lyckliga barn / äldre. En tillgång till närliggande hyresbostäder förenklar också tillvaron. Under hösten 2020 startas det med att bebyggas 30 stycken villa tomter i Björkudden, där dom inflyttande familjerna kommer att ha behov av infrastruktur såsom förskolan Hedenhös.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.