Hus med tomt

Hus med tomt

Charlottenberg

3st byggklara tomter i vackert landsbygdsområde

Här i Charlottenberg 4 km utanför Köping Centrum bor ni i ett vackert landsbygdsområde med utsikt över åkrar. Charlottenberg är verkligen helt rätt område för dig som uppskattar landsbygden men ändå kan ta dig på några minuter till Köping.
Köping är en tätort i Västmanland och centralort i Köpings kommun i Västmanlands län. Orten är belägen vid västra Mälaren. Köping har goda kommunikationer med bland annat Mälarbanan och E18. Här finns både grundskola och gymnasium.

Närliggande faciliteter

Oavsett om du är nybörjare, glad motionär eller proffs finns goda möjligheter till riktigt bra golf i Köping. Köpings golfklubb bjuder på nyrenoverade och välskötta banor i toppklass. Banan är en varierande 18-håls park- och skogsbana i vacker natur. Här finns kiosk och restaurang, och man erbjuder trivsamt boende och förmånliga golfpaket med greenfee och måltider. 
Varma sommardagar på badstranden. Eller kalla vinterdagar i badhuset. Köping bjuder på både och! Strax söder om Köping, i ett trivsamt grönområde vid Mälaren, ligger Malmön. Varma sommardagar lockar den fina sandstranden många solbadare. Vid badplatsen finns omklädningsrum, toalett, grillplats och en liten lekpark.
Det finns gott om fornlämningar i Köpingstrakten, och att upptäcka dem är ett äventyr som passar både nyfikna barn och intresserade vuxna. I en liten sagobok berättar korpen Fenja om en del av alla de spännande gamla sagor och sägner som är förknippade med fornlämningarna.
Upptäck naturen runt Köping till fots. Du kan förstås vandra helt efter eget huvud, eller så kan du följa någon av de vandringsleder som passerar kommunen. I Köping finns även tre mountainbikespår, och oavsett om du föredrar fart och svårare terräng eller lättare åkning kan du hitta en favorit.  

Våra lediga tomter

Här ser ni våra lediga tomter i området Charlottenberg. Så snart en tomt blir upptagen så kommer vi att röd markera detta på kartan nedan, samt också avlägsna fastighetsbeteckningen i listan nedan.
De lediga tomterna vi har för närvarande i Charlottenberg är följande: 2:3, 2:4 och 2:5
AdressFastighetsbeteckningArea [kvm]Pantbrev [Sek]
Charlottenbergsvägen 32:317420
Charlottenbergsvägen 42:422220
Charlottenbergsvägen 52:522220

Pantbrev

Vad är ett pantbrev?
Ett pantbrev är ett dokument som används som säkerhet för lån, till exempel en fastighet.

Pantbrevet är enkelt förklarat bankens säkerhet. Vilket kan jämföras med att lämna ett smycke i pant hos en pantbank. Du lämnar då in smycket fysiskt till pantbanken, som behåller den som säkerhet för pengarna du lånar. Men en bank kan inte fysiskt ta en del av en fastighet och där kommer pantbrevet in i bilden.

Historiskt sett var pantbreven fysiska dokument som lämnades in till banken. Numera är de elektroniska och ingenting en vanlig kund ser något av.

Om låntagaren inte kan betala sitt lån och fastigheten måste säljas, kommer den som har pantbrevet att få pengar i första hand. En inteckning i form av ett pantbrev är därför en säkerhet för banken eller utlånaren.

När en fastighet byter ägare, löser den gamla ägaren sina eventuella lån, får tillbaka sina pantbrev och överlämnar dessa till den nya ägaren som använder dem för sina lån. När man skall ta ett lån och det redan finns obelånade pantbrev som täcker lånebehovet behövs inget nytt pantbrev.

Det är Lantmäteriet som ansvarar för den svenska pantbrevs- och inteckningsverksamheten.
Läs mer om pantbrev på Lantmäteriets hemsida.

Fastighetsbeteckning

En fastighetsbeteckning är den beteckning en juridisk fastighet har fått av Lantmäteriet.

Beteckningen är unik för varje fastighet och består av namnet på det registerområde där fastigheten är belägen, därefter följer traktens namn, sedan ett blocknummer, kolon och ett enhetsnummer.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.