Hus med tomt

Hus med tomt

Kolsva-Torp

6st byggklara tomter i vackert landsbygdsområde

Här i Köping/Kolsvas vackraste landsbygdsområde är det alltid nära till skogens lugn och utsikt över åkrar. Torp är verkligen helt rätt område för dig som uppskattar landsbygden men ändå kan ta dig på några minuter till både Kolsva och Köping.
Kolsva är en bruksort med anor från 1548 och har cirka 3 500 invånare. I Kolsva finns förskola, skola och äldreomsorg. Kolsva har även egen vårdcentral med familjeläkare och apotek. Det finns även ett badhus, idrottshall och livsmedelsaffär i Kolsva.

Närliggande faciliteter

Kolsva har runt 3 500 invånare, och här finns skola, livsmedelsaffär, vårdcentral, café och några matställen. Här hittar du också butiker med design, kuriosa och friluftsliv med inriktning på fiske och jakt. Vid hembygdsgården Torpet finns sommarcafé och här arrangeras traditionella festligheter och sommarkonserter.
I Kolsva finns flera föreningar inom idrotter som fotboll, handboll, brottning och motorsport. Här finns flera fotbollsplaner, ett badhus och vid idrottsplatsen Vargheden finns världens nordligaste permanenta cricketplan.
Pampiga Kohlswa Herrgård uppfördes under 1600-talets sista år och har besökts av både kungar och Wallenbergare vid jakter och överläggningar. Några av rummen i nedre våningen har vackert utformade stuckaturtak, skapade av mästaren Carlo Carove. Idag är herrgården hotell och konferensanläggning.
Kohlswa Jernverk grundades 1641 och är ett av landets äldsta bruk. Idag rymmer bruksområdet flera olika verksamheter. Vid fältspatsgruvan pågick brytningen från 1890 till 1940-talet och här bröts inte bara fältspat och kvarts, utan även ovanliga berylliummineraler. För några av dem – euklas, bertrandit och krysoberyll – är Kolsva faktiskt den enda fyndplatsen i landet.

Våra lediga tomter

Här ser ni våra lediga tomter i området Kolsva-Torp. Så snart en tomt blir upptagen så kommer vi att röd markera detta på kartan nedan, samt också avlägsna fastighetsbeteckningen i listan nedan.
De lediga tomterna vi har för närvarande i Kolsva-Torp är följande: 1:40, 1:38, 1:37, 1:36 och 1:35.
AdressFastighetsbeteckningArea [kvm]Pantbrev [Sek]
Torpvägen 51:35754N/A
Torpvägen 61:36834N/A
Torpvägen 71:37957N/A
Torpvägen 81:381001N/A
Torpvägen 101:401537N/A

Pantbrev

Vad är ett pantbrev?
Ett pantbrev är ett dokument som används som säkerhet för lån, till exempel en fastighet.

Pantbrevet är enkelt förklarat bankens säkerhet. Vilket kan jämföras med att lämna ett smycke i pant hos en pantbank. Du lämnar då in smycket fysiskt till pantbanken, som behåller den som säkerhet för pengarna du lånar. Men en bank kan inte fysiskt ta en del av en fastighet och där kommer pantbrevet in i bilden.

Historiskt sett var pantbreven fysiska dokument som lämnades in till banken. Numera är de elektroniska och ingenting en vanlig kund ser något av.

Om låntagaren inte kan betala sitt lån och fastigheten måste säljas, kommer den som har pantbrevet att få pengar i första hand. En inteckning i form av ett pantbrev är därför en säkerhet för banken eller utlånaren.

När en fastighet byter ägare, löser den gamla ägaren sina eventuella lån, får tillbaka sina pantbrev och överlämnar dessa till den nya ägaren som använder dem för sina lån. När man skall ta ett lån och det redan finns obelånade pantbrev som täcker lånebehovet behövs inget nytt pantbrev.

Det är Lantmäteriet som ansvarar för den svenska pantbrevs- och inteckningsverksamheten.
Läs mer om pantbrev på Lantmäteriets hemsida.

Fastighetsbeteckning

En fastighetsbeteckning är den beteckning en juridisk fastighet har fått av Lantmäteriet.

Beteckningen är unik för varje fastighet och består av namnet på det registerområde där fastigheten är belägen, därefter följer traktens namn, sedan ett blocknummer, kolon och ett enhetsnummer.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.