Hus med tomt

DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanNorwegianSwedish

Hus med tomt

DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanNorwegianSwedish

6st byggklara tomter i vackert landsbygdsområde

Här i Köping/Kolsvas vackraste landsbygdsområde är det alltid nära till skogens lugn och utsikt över åkrar. Torp är verkligen helt rätt område för dig som uppskattar landsbygden men ändå kan ta dig på några minuter till både Kolsva och Köping.
Kolsva är en bruksort med anor från 1548 och har cirka 3 500 invånare. I Kolsva finns förskola, skola och äldreomsorg. Kolsva har även egen vårdcentral med familjeläkare och apotek. Det finns även ett badhus, idrottshall och livsmedelsaffär i Kolsva.

Närliggande faciliteter

Kolsva har runt 3 500 invånare, och här finns skola, livsmedelsaffär, vårdcentral, café och några matställen. Här hittar du också butiker med design, kuriosa och friluftsliv med inriktning på fiske och jakt. Vid hembygdsgården Torpet finns sommarcafé och här arrangeras traditionella festligheter och sommarkonserter.
I Kolsva finns flera föreningar inom idrotter som fotboll, handboll, brottning och motorsport. Här finns flera fotbollsplaner, ett badhus och vid idrottsplatsen Vargheden finns världens nordligaste permanenta cricketplan.
Pampiga Kohlswa Herrgård uppfördes under 1600-talets sista år och har besökts av både kungar och Wallenbergare vid jakter och överläggningar. Några av rummen i nedre våningen har vackert utformade stuckaturtak, skapade av mästaren Carlo Carove. Idag är herrgården hotell och konferensanläggning.
Kohlswa Jernverk grundades 1641 och är ett av landets äldsta bruk. Idag rymmer bruksområdet flera olika verksamheter. Vid fältspatsgruvan pågick brytningen från 1890 till 1940-talet och här bröts inte bara fältspat och kvarts, utan även ovanliga berylliummineraler. För några av dem – euklas, bertrandit och krysoberyll – är Kolsva faktiskt den enda fyndplatsen i landet.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.